IkPas: vanaf vandaag 40 dagen zonder alcohol!

Geplaatst op: 14 februari 2018
Doorbreek je patronen en doe vanaf vandaag mee met IkPas; 40 dagen zonder alcohol. Iedereen kan een goede reden hebben om veertig dagen geen alcohol te drinken: winterkilo's bestrijden, vasten na carnaval, een goed voorbeeld zijn voor kinderen of omdat het gewoon goed is voor de gezondheid. De landelijke actie IkPas is ook in de dertig dagen variant. Die start 1 maart.

We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Je hebt een verjaardag, een concert of je spreekt af met vrienden of kennissen. Een wijntje of biertje komt er misschien wel automatisch bij. Om daar eens bij stil te staan vindt voor de vierde keer IkPas plaats in heel Nederland. IrisZorg ondersteunt deze actie. Onze afdeling Preventie werkt hier in verschillende regio's aan mee. 

Vorig jaar bleek meer dan de helft van de deelnemers zich fitter te voelen. 40% slaapt beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

Waarom zou jij meedoen?
1. Doorbreken van gewoontegedrag
2. Gezondere leefstijl
3. Voorbeeldfunctie
4. Gewichtsverlies
5. Fitter opstaan
6. Beter doorslapen
7. De uitdaging met jezelf aangaan
8. Bewustwording
9. Solidariteit met anderen
10. Geldbesparing

Tips voor de start
Samen sta je sterk. Laat je omgeving weten dat je meedoet aan IkPas, zodat ze je steunen en zoek een maatje. Zo houd je het beter vol. Bedenk ook waarom je meedoet. Deze motivatie kun je ergens opschrijven en terughalen op momenten dat het wat moeilijke voor je is. Een doel motiveert. Kijk hier voor meer tips en meer informatie op www.ikpas.nl of meld je nog snel aan!
 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.