Winterregeling nachtopvang

Geplaatst op: 23 februari 2018
De winter is volop bezig. Daarom is de winterregeling voor onze nachtopvang van kracht. In onze voorzieningen worden tijdelijk extra bedden bijgeplaatst. En mocht het nodig zijn dan kunnen er ook stoelen worden bijgezet. In Deventer is door de aanhoudende lage temperaturen de winterregeling van kracht tot en met maandag 26 februari. In de gemeente Nijmegen is fase 2 ingegaan van het vorstprotocol. De gevoelstemperatuur ligt onder de -10 graden Celsius. Dit betekent dat buitenslapers en daklozen actief worden gemotiveerd om gebruik te maken van opvang. De openings- en sluitingstijden van betrokken opvangvoorzieningen worden ook zo veel mogelijk op elkaar worden afgestemd en de beddencapaciteit wordt uitgebreid. Ook in Arnhem, Doetinchem, Harderwijk en Apeldoorn worden extra bedden geplaatst in verband met de winterregeling.
GGD Noord- en Oost-Gelderland meldt: per zondag 25-02-2018 scherpen we de winterregeling aan. Mensen die op straat worden aangetroffen worden dringend aangespoord om gebruik te maken van de nachtopvang. Waar nodig en mogelijk wordt dwang (APV) toegepast. De APV verbiedt slapen aan of op de openbare weg. Voor de politie is dat staande praktijk; eventueel worden mensen naar de opvang gebracht.

Inmiddels (05-03-2018) is de winterregeling niet meer van toepassing.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.