IrisZorg in het kort

IrisZorg zet zich in voor mensen die grip op hun leven willen behouden of krijgen. Een verslaving en/of probleem op het gebied van wonen, werken en financiën kunnen ertoe leiden dat uw leven anders loopt dan u wenst. IrisZorg is er voor u.

IrisZorg biedt trajecten voor wonen, werken en behandelen. U zoekt samen met uw begeleider of behandelaar naar praktische oplossingen. In elk traject wordt aandacht besteed aan een goede daginvulling als werk, scholing of dagbesteding. 

Wilt u meer informatie over IrisZorg? Bekijk de factsheet over de Nieuwe Koers of bekijk hier de korte film over de Nieuwe Koers. 
Zie hier het organogram van IrisZorg.
 

Kerntaken

  • Behandeling van een verslaving.
  • Opvang en begeleiding van mensen die (tijdelijk) thuisloos zijn of dat dreigen te worden.
  • Informatie en advies, ook voor familie, vrienden en andere geïnteresseerden.
  • Verslavingsreclassering - IrisZorg is een erkende organisatie voor verslavingsreclassering in het arrondissement Arnhem.
  • Forensische zorg: hulp en begeleiding aan mensen met een justitiële achtergrond.
  • Preventie, voorlichting, onderzoek, advies aan overheden, instellingen en bedrijven.

De organisatie

Bij IrisZorg werken zo'n 1.450 mensen. Dit zijn onder meer maatschappelijk werkers, groepsleiders, artsen, activiteitenbegeleiders, psychologen, psychiaters, (psychiatrisch) verpleegkundigen en sociotherapeuten.

Werkgebied

Onze vestigingen vindt u in Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland.

Motto

We bieden perspectief voor cliënten, medewerkers én samenleving.

Kernwaarden

Helder, betrokken, deskundig en altijd vanuit een positieve insteek.

De naam

Iris, of regenboogsteen, is een kleurrijk en veelzijdig bergkristal. Het zijn deze eigenschappen die symbool staan voor de visie van IrisZorg: alle mensen zijn uniek en hebben recht op de zorg en aandacht die bij hen past.

Koepelorganisatie

IrisZorg is aangesloten bij een aantal koepelorganisaties:

Kenniscentrum Verslaving

IrisZorg is betrokken bij deStichting Kenniscentrum Verslaving Resultaten Scoren. Dit programma streeft naar verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van preventie, behandeling en zorg. Het Kenniscentrum gebruikt resultaten van wetenschappelijk onderzoek om nieuwe richtlijnen, protocollen en handleidingen te ontwikkelen en in te voeren in de verslavingszorg en in aangrenzende sectoren. De voorzitter van Resultaten Scoren is Don Olthof, voorzitter Raad van Bestuur van IrisZorg.