Heroïne

Heroïne is een erg verslavende drugs. Dit betekent dat iemand snel en ernstig lichamelijk en geestelijk afhankelijk raakt van heroïne. Als heroïne is uitgewerkt treden er in vergelijking met andere drugs vrij snel ontwenningsverschijnselen op. Ontwenningsverschijnselen, zoals ziek voelen en transpireren, verdwijnen weer zodra opnieuw heroïne wordt gebruikt. Daarnaast went het lichaam na kort herhaald gebruik aan heroïne. Dat betekent dat het lichaam al gauw meer nodig heeft om hetzelfde effect te voelen.

Afhankelijk van heroïne?

Heroïne gebruik kent grote risico’s. Stoppen is dus altijd verstandig, ook als u nog niet verslaafd bent aan het middel. Voor veel mensen is het lastig om aan zichzelf en aan anderen toe te geven dat ze verslaafd zijn. De volgende vragen kunnen u helpen om te bepalen of u afhankelijk bent van heroïne. 
  • Gebruikt u heroïne om u beter te voelen?
  • Gebruikt u het vaker dan u eigenlijk wilt?
  • Verzuimt u op het werk of studie?
  • Wordt u onrustig als u niet gebruikt?
  • Heeft u ruzie met uw partner of anderen over uw heroïne gebruik?
  • Belooft u om te stoppen of te minderen, maar lukt dat niet?

Stoppen kan

Heroïne gebruik kan een grote negatieve invloed hebben op uw leven. IrisZorg helpt u graag om de cirkel te doorbreken en de controle over uw leven terug te krijgen. Als u wilt stoppen met heroïne, heeft u te maken met meerdere uitdagingen: naast het stoppen zelf en het volhouden om niet te gebruiken, zijn er meestal ook problemen met de gezondheid, financiën en wonen. Bij IrisZorg brengen we daarom uw persoonlijke situatie in kaart en overleggen met u welke zaken u aan wilt pakken en welke hulp u daarbij nodig heeft. De afspraken leggen we vast in een individueel behandelplan.