Hulp & advies

Door uw alcohol- of druggebruik, problemen met internet, gamen of gokken, loopt uw leven niet zoals u graag zou willen. Spanningen thuis met uw partner, kinderen of vrienden, conflicten op het werk, mogelijk heeft u schulden. Verslaving is een lastig onderwerp om te bespreken. Bij IrisZorg kunnen volwassenen en jongeren terecht voor professionele hulp en begeleiding.

Onze aanpak

IrisZorg maakt gebruik van de methode Community Reinforcement Approach (CRA). Het idee achter CRA is eenvoudig. U gaat actief aan de slag met doelen die gericht zijn op het ontwikkelen van een nieuwe leefstijl die meer belonend is dan alcohol, drugs, gamen, gokken of internet. 

Praktisch betekent het dat u leert dat er alternatieven zijn voor alcohol en drugs, internetten, gamen en gokken waarmee u in korte tijd verbeteringen in uw leven kunt realiseren. Als dat lukt wordt u al snel beloond met succes. Die ervaring sterkt uw zelfvertrouwen en motivatie om ook andere zaken aan te pakken. Zo kunt u gaan bouwen aan een nieuwe balans in uw leven waarbij de verslaving geleidelijk naar de achtergrond verdwijnt. 

Uitdaging

Uw leven veranderen is een behoorlijke uitdaging. Een verslaving staat namelijk zelden op zich. Daarom werkt u tijdens de behandeling aan zelfgekozen doelen gericht op het oplossen van problemen op het gebied van financiën, relaties, wonen, werk of vrijetijdsbesteding. Daarnaast hebben onze behandelaren ook oog voor eventuele psychische problemen. Dankzij deze brede aanpak krijgt u stap voor stap weer grip op het leven. 

Maak tijd voor verandering

Een behandeling is in principe poliklinisch en bestaat uit een reeks gesprekken en trainingen. De meeste behandelingen duren drie, zes of negen maanden. De behandeling is een intensief traject, waarin veel van u wordt gevraagd. U zult hiervoor dan ook de nodige tijd moeten vrijmaken. Zelfs als u nog niet weet of u wilt stoppen, kunt u bij IrisZorg terecht. U bepaalt zelf of u wilt minderen of wilt stoppen.

Stap voor stap naar succes

IrisZorg helpt u graag, met professionele hulp en begeleiding die bij u past. Samen met deskundige behandelaren gaat u aan de slag met het doorbreken van ingesleten gewoonten en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Zo bouwt u aan een nieuwe balans in uw leven waarbij de verslaving geleidelijk naar de achtergrond verdwijnt.