Wat biedt IrisZorg?

U beantwoordt samen met uw begeleider de volgende vragen: Wat kunt u? Wat wilt u leren? Is het lang geleden dat u voor het laatst werk of bezigheden had? Wat vindt u (nog) moeilijk? Wat vindt u leuk en interessant? Wilt u een opleiding volgen of een vakdiploma halen?

Als u werkt bij IrisZorg komt u stap voor stap verder.

Stap 1: wennen aan werk 

  • Op tijd komen
  • Collegiaal gedrag
  • Er netjes uitzien
  • Opdrachten uitvoeren
  • Afspraken nakomen

Stap 2: werken en bijleren

U bent gewend aan het werkritme en gaat aan de slag op een plek die zo goed mogelijk past bij uw mogelijkheden, interesses en vaardigheden. Bij IrisZorg kunt u trainingen volgen om uzelf te verbeteren.

Kiezen

Wilt u gewoon werken op een vertrouwde plek met collega’s en begeleiders om op terug te vallen als u het moeilijk heeft? Of wilt u een opleiding volgen en een baan vinden buiten IrisZorg? We denken graag met u mee!

Bijleren

Bij IrisZorg kunt u trainingen volgen om uw werk beter of met meer vertrouwen te doen.

Algemene trainingen
Denk bijvoorbeeld aan het leren omgaan met computers en internet. Of aan een assertiviteitstraining om beter voor uzelf op te komen.

Vakgerichte trainingen
U kunt bijvoorbeeld het diploma heftruckchauffeur halen, leren timmeren, leren hoe u op de goede manier schoonmaakt of hoe u een professionele film maakt.

Voor wie?

  • Cliënten die van IrisZorg begeleiding krijgen bij wonen, of behandeld worden voor een verslaving.
  • Cliënten van externe organisaties als UWV, gemeenten, re-integratiebureaus en andere zorgaanbieders. 

Waar?

IrisZorg biedt op iedere locatie activiteiten voor dagbesteding en (vrijwilligers)werk. Voorbeelden zijn de Werkplaats en de Filmschool in Nijmegen, de hoveniers en het Tuincentrum Het Hoogeland in Beekbergen. U kunt ook bij een bedrijf buiten IrisZorg aan de slag. De mogelijkheden bespreekt u met uw begeleider. 
In het trajectplan van elke cliënt van IrisZorg is aandacht voor werk en dagbesteding. Dit wordt vanuit elke voorziening georganiseerd. 


De werkvoorzieningen van IrisZorg zijn gecertificeerde leerbedrijven voor VMBO en MBO.