Werk in groen

Hieronder vindt u een overzicht van werkzaamheden in groen. De meeste werkzaamheden worden op alle locatie aangeboden.

Boerderij

Werkt u graag met dieren? Ziet u zichzelf al op die trekker? Dan is de boerderij dé plek voor u. Op de boerderij in Beekbergen verzorgt u de dieren en hun stallen, maar helpt u ook mee op het land. En er komt meer bij kijken: onderhoud van de gebouwen, reparaties van machines en licht administratief werk. 

Tuinaanleg en groenonderhoud

De geur van pas gemaaid gras, een perk dat weer strak en onkruidvrij is of een verwilderde heg die keurig teruggesnoeid is. In de groenvoorziening voert u samen met uw collega’s groot onderhoud uit zoals maaien en snoeien. U helpt ook bij de aanleg van tuinen. Samen op pad, samen een klus klaren. Een professionele werkbegeleider begeleidt u tijdens het werk.

Kwekerij

Van zaadje tot manshoge plant: daar komt nogal wat bij kijken aan zorg en techniek. In de kwekerij in Beekbergen gaat u binnen en buiten de kas aan de slag om kleine planten en bloemen gezond groot te laten worden. Daarna worden ze verkocht, onder andere via tuincentrum Het Hoogeland van IrisZorg, maar ook aan externe opdrachtgevers. U wordt tijdens het werk begeleidt door een professionele kweker.

Tuincentrum Het Hoogeland

Bij Tuincentrum Het Hoogeland kunt u aan de slag met bloemen, planten, tuinaccessoires en buitenmeubelen. U leert er bloemarrangementen te maken, werkt in het gezellige tuincafé, richt de winkel in of helpt klanten als verkoopmedewerker met hun keuze. Op de werkvloer is altijd deskundige begeleiding aanwezig, zodat u hulp kunt vragen als u die nodig heeft. Als u ontdekt dat u écht ‘groene vingers’ heeft, kunt u doorstromen naar de praktijkopleiding en naar een betaalde baan. Het Hoogeland is een gecertificeerd leerbedrijf voor vmbo en mbo.

Meer weten over het tuincentrum? Kijk dan eens op de website of op de Facebookpagina van Tuincentrum Het Hoogeland.