Werkwijze

Een baan of andere dagbesteding zorgen voor een reden om op te staan, brengen structuur, bieden (uitzicht op) inkomsten en geven het gevoel iets bij te dragen. Werk is daarom een onmisbare schakel voor mensen die weer grip op hun leven willen krijgen.

Trajectbegeleiding naar een passende werkplek

Het ritme van een baan, vaardigheden, werken binnen een team of juist alleen, afspraken, omgaan met collega’s: er komt nogal wat kijken bij werk. Met de trajectbegeleiding van IrisZorg staat u er niet alleen voor; u werkt samen met uw begeleider stap voor stap toe naar uw einddoel op het gebied van werk, dagbesteding of scholing. Wat  het einddoel ook is, de weg er naartoe is vooral een kwestie van leren, ervaring opdoen en vertrouwen vinden. IrisZorg zoekt met u de plek die bij uw doelen en wensen past.

Trajectbegeleiding stap voor stap

  • Intakegesprek en plan van aanpak op maat.
  • Bepalen van de werkplek die het beste aansluit bij uw doelen en verwachtingen. Het kan zijn dat dagsteding het best bij u past. Bijvoorbeeld als u ouder dan 65 bent of door gezondheidsproblemen niet kunt werken. In alle andere gevallen komt u terecht op de (leer)werkplek die bij u past. 
  • Kennismaking met de werkbegeleider op de locatie.
  • In eigen tempo vooruit.
  • Evaluatie (iedere twee maanden): Hoe gaat het? Is er voldoende uitdaging? Maakt u stappen vooruit? Wilt u een training of cursus volgen? Indien nodig passen we uw trajectplan aan.